Kanji cookie

0

Populariti tatu sebagai cara untuk ekspresi peribadi telah meningkat di Amerika selama beberapa dekad yang lalu. Malah, dianggarkan bahawa sepertiga rakyat Amerika berusia antara 23 dan 30 mempunyai sekurang-kurangnya satu tatu. Sejumlah besar tatu ini adalah aksara Jepun dan Cina, masing-masing (漢字 (kanji atau hanzi).

Kebanyakan melihat tato kanji Jepun sebagai sejuk; Reka bentuk itu sendiri adalah penangkap sebenar dan sangat popular. Faktor “keren” dari watak-watak ini pasti berasal dari kesan mereka terhadap kefahaman Jepun – www.tattoosymbol.com kualiti menjadi orang Jepun.

kanji cookie tattoo

Sesetengah orang memilih untuk mendapatkan tatu kanji kerana mereka berasal dari warisan Cina atau Jepun, dan mereka ingin menunjukkan akar budaya mereka. Bagi sesetengah orang Jepun yang lebih tradisional, kanji sebagai tatu akan dikerutkan; Secara amnya, tatu dengan kanji mempunyai makna yang terlibat dengan aktiviti jenayah atau masa penjara.

Lain-lain tatu Jepun juga berkongsi konotasi ini.

Bukan orang Asia yang mendapat kanji bertanda pada badan mereka biasanya berbuat demikian kerana mereka merasakan beberapa hubungan dengan budaya Asia, atau kerana mereka ingin membuat pernyataan yang memegang makna peribadi tanpa memilikinya dengan tatu dalam bahasa mereka sendiri.

Kedua-dua lelaki dan wanita memilih kanji yang memaparkan kata-kata yang berkuasa dalam kehidupan mereka, seperti iman, kedamaian, cinta, nasib atau kebahagiaan. Namun, orang lain mempunyai nama mereka, atau nama orang yang disayangi, diterjemahkan ke dalam kanji dan mempunyai watak-watak yang bertato pada diri mereka sendiri.

ELEKTRONIK

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here