Scorpio tattoo

0

Tatu kalajengking mungkin tidak begitu popular tetapi tatu jarang ini adalah reka bentuk yang indah. Sebagai salah satu serangga paling beracun, kalajengking agak menakutkan. Walau bagaimanapun, ia mempunyai hubungan yang kuat dengan budaya kuno dan agama. Ia menarik makna yang kaya dan mendalam dengan sejarah dan cerita yang dilampirkan kepadanya. Sebagai tatu, kalajengking dapat mewakili keperibadian yang unik.

Kalajengking itu sudah ada selama berjuta-juta tahun. Malah, mereka telah mendahului manusia selama halaman rumah berjuta-juta tahun. Ini boleh jadi sebab tamadun dan agama kuno telah menyesuaikan serangga dalam budaya mereka.

Scorpio tattooKalajengking itu mempunyai hubungan dengan tamadun Maya, Buddhisme, Mesir, dan Yunani. Walau bagaimanapun, kalajengking itu kebanyakannya dikenali dengan hubungannya dengan tanda-tanda Zodiac. Ia dikenali sebagai simbol untuk Scorpio, lapan tanda Zodiak Barat.

Tato scorpion tidak benar-benar arus perdana tetapi beberapa tatu tradisional menarik inspirasi dari serangga. Walau bagaimanapun, elemen ini menjadi semakin popular pada hari-hari ini.

Tatu kalajengking mungkin tidak begitu popular tetapi tatu jarang ini adalah reka bentuk yang indah.

Sebagai salah satu serangga paling beracun, kalajengking agak menakutkan. Walau bagaimanapun, ia mempunyai hubungan yang kuat dengan budaya kuno dan agama. Ia menarik makna yang kaya dan mendalam dengan sejarah dan cerita yang dilampirkan kepadanya. Sebagai tatu, kalajengking dapat mewakili keperibadian yang unik.

Kalajengking itu sudah ada selama berjuta-juta tahun. Malah, mereka telah mendahului manusia selama berjuta-juta tahun. Ini boleh jadi sebab tamadun dan agama kuno telah menyesuaikan serangga dalam budaya mereka.

Kalajengking itu mempunyai hubungan dengan tamadun Maya, Buddhisme, Mesir, dan Yunani. Walau bagaimanapun, kalajengking itu kebanyakannya dikenali dengan hubungannya dengan tanda-tanda Zodiac. Ia dikenali sebagai simbol untuk Scorpio, lapan tanda Zodiak Barat.

Tato scorpion tidak benar-benar arus perdana tetapi beberapa tatu tradisional menarik inspirasi dari serangga. Walau bagaimanapun, elemen ini menjadi semakin popular pada hari-hari ini.

tatu kala jengking

Kalajengking dan mitologi. Beberapa kebudayaan dan agama melihat kalajengking sebagai omens baik dan buruk. Mendapat tato kalajengking boleh menjadi baik atau buruk, bergantung pada budaya yang mempengaruhinya.

Dalam budaya Maya, kalajengking dikenali sebagai simbol perubatan. Ia dikaitkan dengan pembedahan kerana cara scorpion dalam membunuh mangsa. Ia dikenali untuk menyebarkan mangsa sebelum pergi membunuh.

Dalam mitologi Mesir, kalajengking telah menjadi lambang untuk perlindungan. Ini berlaku selepas legenda Isis yang menggunakan kalajengking raksasa untuk melindunginya ketika mencari mayat Osiris. Selain itu, orang Mesir berdoa kepada Sekhmet dewi untuk meringankan kesakitan semasa bersalin. Dewa ini juga dikenali sebagai dewi kalajengking. Sekarang, tempat ini dipenuhi dengan kalajengking dunia yang paling beracun.

Arti Simbolik Kalajengking

Arti Simbolik Kalajengking
Sebagai simbol, kalajengking boleh mempunyai makna yang berbeza-beza. Walau bagaimanapun, mereka semua disesuaikan dengan ciri-ciri dan adab kalajengking. Walau bagaimanapun, inilah maksud umum kalajengking:

  • Ubat
  • Pembedahan
  • Pertahanan dan kawalan
  • Kuasa
  • Ketakutan
  • Intimidasi
  • Kesetiaan
  • Seksualiti dan godaan
  • Kematian

Tato kala jengking juga boleh melambangkan kekuatan dan pahlawan dalam kehidupan. Ini digunakan sebagai simbol untuk memerangi kehidupan. Oleh itu, ia boleh menjadi simbol bagi mereka yang bertempur dengan penyakit kronik seperti kanser.

ELEKTRONIK

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here