Butterfly big

0

Paradigma keindahan alam semula jadi, rama-rama adalah simbol lama yang mewakili iman, transformasi, dan kebebasan. Secara tradisinya, rama-rama juga mempunyai hubungan erat dengan cinta kewanitaan dan romantis, sebab itulah reka bentuk tatu rama-rama sangat popular. Di bawah, kami telah menyusun kamus tatu rama-rama, menguraikan makna di sebalik setiap reka bentuk unik ini.

Kamus tatu rama-rama
Blue Butterfly: reka bentuk tatu rama-rama biru biasanya merupakan tanda nasib yang baik. Sayap rama-rama: datang ke sini sebagai kepompong muncul sebagai rama-rama, ia memamerkan sayap yang besar dan berwarna-warni. Oleh itu, sayap kupu-kupu telah mewakili transformasi dan metamorfosis.

Butterfly big tattoo

Rama-rama dengan Rose: dipasangkan dengan mawar, rama-rama adalah simbol cinta. Dalam bahasa Yunani, perkataan untuk kupu-kupu adalah ‘jiwa,’ yang juga nama untuk tuhan cinta.

Rama-rama Celtic: Dalam cerita rakyat Ireland, rama-rama adalah simbol jiwa manusia. Oleh itu, rama-rama Celtic telah melambangkan kehidupan akhir, transformasi, dan penciptaan.

Rama-rama Jepun: rama-rama yang unik ini merupakan simbol perkahwinan yang memperingati ulang tahun dan majlis perkahwinan.

Rama-rama Ratu: rama-rama Monarch adalah simbol royalti klasik. Di Mexico, mereka juga dipercayai sebagai tanda jiwa yang kembali untuk Hari Mati.

Skull dan Butterfly: tengkorak biasanya mewakili kematian, dan rama-rama mewakili kehidupan baru. Bersama-sama, reka bentuk tatu ini adalah simbol dari lingkaran kehidupan dan hubungan antara kehidupan dan kematian.

Rama-rama Putih: dalam konteks Kekristianan, kupu-kupu putih mewakili keselamatan. Ia juga merupakan lambang kesucian.

Rama-rama Kuning: biasanya, tatu rama-rama berwarna kuning mewakili kebahagiaan. Di Scotland dan Ireland, kupu-kupu kuning berhampiran makam adalah tanda jiwa yang aman.

Sudah jarang kita melihat perkara-perkara dalam alam semula jadi yang kelihatan menarik seperti rama-rama. Setiap jenis mempunyai daya tarikan tersendiri, dan masing-masing mempunyai erti yang unik bergantung kepada latar belakang budayanya. Jika anda tahu apa-apa reka bentuk tatu rama-rama menarik lain, beritahu kami tentang mereka di bahagian komen di bawah!

Berminat untuk mempelajari lebih banyak makna reka bentuk tatu? Kami mempunyai senarai murni reka bentuk tatu.

ELEKTRONIK

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here