Cherry blossom medium

0

Tato bunga ceri adalah pilihan yang popular. Walaupun sesetengah budaya melihatnya sebagai tanda musim bunga dan belia, budaya lain percaya bahawa ia mewakili kehidupan yang rapuh. Dalam budaya Jepun, tato-tato ini dianggap melambangkan kecantikan.

Arti Tatu Cherry Blossom dalam Buddhisme

Bunga ceri hanya bunga untuk masa yang singkat sebelum mereka hilang. Kerana ini, mereka adalah peringatan untuk hidup halaman rumah di masa kini. Oleh kerana ini adalah penyewa utama falsafah Buddha, tato bunga ceri sering digunakan oleh Buddha. Dalam agama ini, mereka juga boleh melambangkan pengetahuan yang lebih tinggi tentang diri, bekerja menuju pencerahan dan kebijaksanaan.

Arti Tattoo Cherry Blossom di Jepun

Ramai orang Jepun adalah penganut Buddha, jadi beberapa makna tatu bertindih untuk Buddhisme dan budaya Jepun. Bunga ceri boleh melambangkan bagaimana kehidupan sementara dan bagaimana perkara-perkara yang indah akhirnya hilang. Pautan kepada kematian adalah sangat simbolik dan menunjukkan kerapuhan hidup. Begitu juga, tatu-tato ini boleh melambangkan keindahan kewujudan yang wujud.

Cherry blossom medium

Dalam seni kuno kayu, Jepun sering menggunakan bunga ceri. Tatu anda boleh melambangkan cinta yang hilang atau keindahan hidup yang sementara.

Menariknya, bunga ceri dianggap bunga kebangsaan Jepun dan dikenali sebagai “Sakura” dalam bahasa Jepun. Oleh kerana bunga ini sering digunakan sebagai simbol upacara, ia juga boleh digunakan untuk menghiasi pejabat dan rumah.

Sesetengah budaya Jepun seperti samurai menggunakan bunga ceri untuk mewakili penurunan darah. Mereka juga boleh melambangkan musim bunga, kesederhanaan dan tidak bersalah.

ELEKTRONIK

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here